Skibsassistent

Hvad laver en skibsassistent?

Som skibsassistent er du den praktiske medarbejder om bord på skibet, og du kan varetage mange forskellige opgaver. Du kan være en del af vagten på broen, arbejde på dækket eller nede i maskinrummet, hvor motorerne dagligt skal vedligeholdes. Du er også med til at fortøje skibet, håndtere kranen om bord og losse i havnen, udføre almindelige vedligeholdelsesopgaver rundt omkring på skibet eller hjælpe med rengøring og madlavning.

Den Grundlæggende Maritime Uddannelse er opbygget af tre dele, hvor uddannelsen til ubefaren skibsassistent på 20 uger er den indledende del. Her får man på de 20 uger af uddannelsen alle de kurser der skal til for at starte sin karriere til søs. Uddannelsen kan tages på land eller til søs på Skoleskibet DANMARK eller som en kombi af begge. Herefter skal du i praktik til søs og optjene fartstid (sejltid), inden du afslutter uddannelsen med 20 uger på skole (befaren skibsassistent). Du kan også vælge at afslutte uddannelsen med uddannelsen til kystskipper.

Har du et svendebrev inden for jern og metal kan du tage uddannelsen på kun 10 uger, se skibsassistent med svendebrev.

Den Grundlæggende Maritime Uddannelse giver dig desuden adgang til en lang række uddannelser i Det Blå Danmark, herunder skibsførerskibsmaskinistkystskippersætteskippermaskinmester m.fl.

Har du sejlet som fisker, eller har du sejltid fra søværnet?

Hvis du har sejlet som fisker, matros, motormand eller har sejltid/maritim uddannelse fra søværnet, kan du få lavet en realkompetencevurdering med henblik på at blive optaget og eventuelt få merit for dele af uddannelsen.

Med realkompetencevurdering vurderer vi dine samlede kompetencer, både skole- og erhvervserfaring.