FAQ

Uddannelsen til skibsingeniør er en professionsbacheloruddannelse med hovedvægt på skibsteknik og marine konstruktioner. Med MARTEC’s placering midt i den maritime hub i Frederikshavn giver uddannelsen rige muligheder for tæt kontakt med maritime virksomheder og tilegnelse af stor erhvervsrelevant viden.

Som skibsingeniør kan du komme til at arbejde med projektering, konstruktion, udvikling af koncept og design. Du vil også kunne varetage mere matematiske opgaver, som udregning af stabilitet, tests og beregninger. Dine opgaver vil ofte være rettet mod energioptimering for at skabe klima- og miljøvenlige maritime løsninger.

Gymnasiel uddannelse eller relevant erhvervsuddannelse
• Matematik A
• Fysik B eller Geovidenskab A
• Bioteknologi A eller Kemi C
• Engelsk B

Adgangskursus
Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du tage adgangskursus til ingeniørstudierne på de fleste universiteter i Danmark.

Der er studiestart på uddannelsen én gang om året i august.

Du skal søge om optagelse på uddannelsen inden den 5. juli via www.optagelse.dk

Der er mange jobmuligheder for skibsingeniører.

Skibsingeniører kan arbejde inden for mange forskellige områder, herunder: projektering, konstruktion, udvikling af koncept og design. Du vil også kunne varetage mere matematiske opgaver, som udregning af stabilitet, tests og beregninger. Dine opgaver vil ofte være rettet mod energioptimering for at skabe klima- og miljøvenlige maritime løsninger.

I forbindelse med den grønne omstilling, hvor samfundet skal skifte til vedvarende energikilder, vil dine kompetencer være meget efterspurgte.

Den engelske betegnelse er ”Bachelor’s Degree Programme in Naval Architecture and Marine Engineering” eller i daglig tale ”Naval Architect”.

Uddannelsen til Professionsbachelor i skibsteknik og marin konstruktion tager 3½ år som fuldtidsstudium (210 ECTS).

Adgangskravene er:

Gymnasiel uddannelse eller relevant erhvervsuddannelse
• Matematik A
• Fysik B eller Geovidenskab A
• Bioteknologi A eller Kemi C
• Engelsk B

Adgangskursus for ingeniører
Opfylder du ikke ovenstående krav, kan du tage adgangskursus til ingeniørstudierne på de fleste universiteter i Danmark.

Det er vigtigt at pointere, at uddannelsen ikke kan gennemføres uden dedikation og engagement. Der er meget, der skal læses, og læringskurven vil især være stejl i starten af uddannelsesforløbet.

Til gengæld får du en uddannelse, som gør dig særdeles attraktiv for det maritime erhverv. Når du starter på uddannelsen, så starter du på et forløb, der kombinerer praktisk forståelse og løsningen af konkrete opgaver med et relativt højt teknisk niveau.

Denne unikke kombination er meget efterspurgt på arbejdsmarkedet, og det er svært at finde arbejdsløse skibsingeniører. Vi oplever en massiv interesse fra arbejdsgivere, der mangler de kompetencer, som uddannelsen giver.

Manglen på uddannede skibsingeniører vil sandsynligvis fortsætte i fremtiden, hvor der er hårdt brug for skibsingeniører, der skal føre os sikkert igennem den grønne omstilling og nogle af de mange andre tekniske opgaver, som fremtiden med garanti vil byde på.